SağlıkBilgiVideoYaşam

Kepek Tedavisi İçin Kullanılan Saç Bakım Ürünleri

Çok ciddi boyutta olmadıktan sonra adına kullanılan şampuan ve kremler kepek sorununda olumlu sonuçlar elde etmek amaçlı kullanılabilir. Doktorların tavsiye ettiği kepek şampuanlarının yanı sıra birçok kozmetik firmasında veya internette kepek sorununu tedavi etmek amaçlı şampuanlar bulunmaktadır.

Bu şampuanlardan örnek vermek gerekirse; Salicade Şampuan, içinde yer alan, Huile De Cade maddesi bakterileri öldürür ve yayılmasını engeller. Salicylic Acid maddesi kepeği ve kabuklanmayı önler. Ichtammol maddesi bakterileri engeller ve kepeği önler. Phytokeratin maddesi saça parlaklık ve esneklik kazandırır saçın sağlıklı görünmesini sağlar.

Tüm bu bileşenlerden oluşan Salicade Şampuan saçta kepek oluşmasını engelleyerek saçın sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Ürün kullanılmadan önce şişe mutlaka iyice çalkalanmalı ürün saça uygulanıp köpürtülmeli ve iyice durulanmalıdır.

Kepek Tedavisi Saç Bakımı

Kepekli saçlara saç bakımı yapılmasına ve kepeğin önüne geçilmesine yardımcı olan bir diğer ürün Sebamed Kepek Önleyici Şampuan olmaktadır. Ürünün içeriğinde bulunan Piroctone Olamine maddesi kepeğe yol açan mikroorganizmaların saç dibinde üremesine engel olur ve saç derisini enfeksiyonlara karşı korur.

Ayrıca içeriğinde bulunan pH 5.5 maddesi sayesinde saçları çevreden gelen zararlı etkilere karşı koruyarak yıpranmasının önüne geçer. İçinde bulunan diğer maddeler sayesinde saça nem kazandırarak saçın kolay taranmasına ve kolay şekil almasına yardımcı olmaktadır.

Kadın, erkek bütün saç tipleri için uygun olan ürün saça uygulanıp köpürtüldükten sonra iyice durulanmalıdır.

Kepek Tedavisi

Özellikle kepek sorunu yaşayan kişiler saç bakımını yaparken dikkatli olmalı uygun ürünler kullanılmalıdır. Bakımsız saçlar zamanla yıpranmaya ve dökülmeye başlayacağından dolayı sağlıklı saçlar kaybedilmeden önlem alınmalı ve saç bakımı yapılmaya başlanmalıdır.

Saç yapısına uygun olan ürünler tercih edildiğinde kısa sürede verimli sonuçlar elde edilebilir.

Saç Dökülmesine Karşı Saç Bakım Maskesi

Saçlar özellikle doğum sonrası, menopoz gibi hormonsal dengenin değiştiği dönemlerde daha fazla yıpranmaktadır. Bunun yanı sıra genel olarak günlük hayatta toz kir ve kimyasal işlemelerin pek çoğu saçların dökülmesine ve cansızlaşmasına neden olmaktadır.

Argan Yağı

Argan Yağı
Argan Yağı

Organix moroccan argan oil saç dökülmesine karşı saç bakım maskesi bu gibi mevsimsel ve hastalığa bağlı saç dökülmelerinin engellenmesine yardımcı olur, saçların daha canlı ve parlak görünmesini de sağlamaya yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki Argan yağı saçların beslenmesine, köklerinin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Ürünün içeriğinde argan yağının yanı sıra, E vitamini, Omega 3 ve 9 yağ asitleri bulunmaktadır. Bu asitler, saç hücrelerini yenilemeye yardımcı olur, saç köklerinin içine nüfus eder, hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olmaktadır. Argan yağı saçların kurumasını ve yıpranmasını önlemektedir.

Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi
Saç Dökülmesi

Özellikle kuru ve yıpranmış saçları olan bayanlar için argan yağı içeren ürünler oldukça yarar sağlayacaktır. Organix moroccan argan oil saç dökülmesine karşı saç bakım maskesi, içeriğindeki yardımcı maddeler ile hem saça hem de saç derisine nüfus ederek hem yumuşaklık kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Argan yağı ile zenginleştirilmiş saç maskesi mevcut saçınızda bulunan yıpranmış tellerin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca UV ışınlarının saç verdiği hasarları da telafi etmeye yardımcı olmaktadır. Ve kullanmaya başladığınızdan itibaren yeni oluşacak hasarlara karşı saçlarınızı koruma altına almaktadır. Uygulaması da oldukça kolaydır.

Şampuan uygulamadan önce, kuru saç taraf ile taranır, ürün diplerden uçlara doğru iyice yedirilir. Daha sonra saçlar arzuya göre bone ya da nemli havlu ile sarılıp 8 ile 10 dakika arası bekletilir. Argan yağının etkisi ile saçlar çok daha sağlıklı görünecektir.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Kepek Tedavisi İçin Kullanılan Saç Bakım Ürünleri konusunda soru cevap sitenizden yazdım. Sorularımı cevaplarsanız sevinirim

  2. Konya merkezden ben Alexsiz. Selam siten süper ötesi hayran bıraktı, twitter da paylaştım 04-01-2022 17:25:57

  3. Sitenizde editör olmak istiyorum. Güncel yazılar yazabilirim. İletişim formundan da yazdim. Yazar aliminiz var mıdır ?

  4. Rize şehrinden yazıyorum. Blog yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Sürekli güncel yazılar için teşekkürler.

  5. Yazılarınızı takip ediyorum. Hayli güzel ve özgün içerikler paylaşıyorsunuz. Benim siteme de beklerim.

  6. Ankara şehrinden yazıyorum. Blog yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Sürekli güncel yazılar için teşekkürler.

  7. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterim. Kepek Tedavisi İçin Kullanılan Saç Bakım Ürünleri konusu her zaman ilgimi çekmiştir.

  8. Kepek Tedavisi İçin Kullanılan Saç Bakım Ürünleri konusunda bizi çok iyi bilgilendirdiniz teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu